Academie  muziek en woord  kruibeke

Adres muziek: Oud politiecommissariaat Dorpsstraat 9 - 9150 BAZEL

Adres woord: “De Brouwerij” O.L. Vrouwplein 19 - 9150 KRUIBEKE

www.dekunstacademiebeveren.be

Home muziek MCV 3de graad woord contact

SCHOOLJAAR 2018 - 2019        

MVC BAZEL          maandag 18.30-20.00u  

Lesgeefster Aida Van de Perre - email:  amc_aida@hotmail.com


Maandag 24-09 kennismakingsles  (18.30 – 19.30u)


1/ PROJECT 1  ‘SACRED CONCERT’ Duke Ellington


Maandag 01-10 voorbereiding 1

Maandag 08-10 voorbereiding 2

Zaterdag 13-10 workshops + concert | 19u | Anna 3 kerk Linkeroever

Maandag 15-10 evaluatie2/ MODULE MUZIEKATELIER


Maandag 19-11 module les 1

Maandag  26-11 module les 2

Zaterdag 01-12 avondconcert ‘West Side Story’ | 20u | De Roma (Antwerpen)3/ PROJECT 2 ‘INSIDE OUT’ Markus Stockhausen & Florian Weber


Maandag 28-01 voorbereiding 1

Maandag 04-02 voorbereiding 2

Vrijdag  08-02 concert | 20u | CC Ter Vesten

Zaterdag 09-02 workshops (namiddag)| kunstacademieacademie Beveren

Maandag 11-02 evaluatie4/ MODULE MUZIEKATELIER


Maandag     11-03     module les 3

Maandag     18-03     module les 4

Maandag     29-04     module les 5

Zaterdag     11-05     MUSICAL WOEF SIDE STORY

Zondag        12-05     MUSICAL WOEF SIDE STORYPROJECT 1  ‘SACRED CONCERT’ Duke EllingtonDit concert is een ode aan de vrije geest die zijn weerga niet kent. In ‘Sacred Concert’ verweeft Ellington op ongeëvenaarde wijze religieuze teksten, Europese kerkmuziek, jazz en gospelzang. Een ultiem crossover werk waarin een vooruitziende Ellington bruggen sloeg tussen de Oude Wereld (Europa) en de Nieuwe Wereld (USA).

Muziek die het puur religieuze overstijgt en een universeel spiritueel karakter uitstraalt. Niet voor niets beschouwde Ellington dit concertwerk als ‘het belangrijkste wat ik ooit heb geschreven’. Een niet te missen concertbeleving voor jazzconnaisseurs, muziekavonturiers en liefhebbers van bezielde, grensoverschrijdende muziek.PROJECT 2 ‘INSIDE OUT’ Markus Stockhausen & Florian WeberOgen toe en genieten maar. Want wat één van Europa’s beste trompettisten (Markus Stockhausen) doet met de Duitse pianist Florian Weber is wonderlijk. Zes jaar al spelen ze samen maar pas nu wordt hun muziek met invloeden uit jazz, klassieke en hedendaagse muziek op het ECM   label vereeuwigd. Beiden zijn zowel thuis in het improviseren als  componeren en dit album ‘Alba’ is dan ook een mix van beiden.

Geen experimentele jazz en niets hoogdravends, maar gewoonweg prachtig samenspel door twee buitengewoon getalenteerde muzikanten die je laten genieten van tederheid en verstilling. Prima luistervoer voor liefhebbers van ingetogen hedendaagse muziek, jazz of klassiek.MODULE MUZIEKATELIER

Leonard Bernstein, de legendarische Amerikaanse componist, dirigent, pianist, pedagoog, society- figuur … zou dit jaar 100 geworden zijn. Internationale roem kreeg hij met zijn musical 'West Side Story'. We verdiepen ons in zijn leven & werk en gaan aan de slag om van zijn muziek ons eigen arrangement te maken dat we opvoeren tijdens de musical ‘Woef Side Story’, gebracht door de klassen samenzang en woord van Kruibeke en Bazel.  Wat komt er trouwens allemaal kijken bij het organiseren van zo’n spektakel? We ondervinden het al doende!


Tien Oscars won West Side Story in 1961. Meer dan vijftig jaar later oogt deze New Yorkse versie van Romeo en Julia nog steeds stijlvol en blijkt de muziek van Leonard Bernstein aanspraak te kunnen maken op eeuwigheidswaarde. In december verzorgt het Antwerp Symphony Orchestra live de symfonische begeleiding bij dit onvolprezen meesterwerk. En waar kan deze terugblik op de filmgeschiedenis beter plaatsvinden dan in Antwerpens historische bioscoop De Roma?


Andere mogelijkheden voor het volgen van MCV 3de graad (in Beveren)

KLIK HIER